Яценюка, Кличка та Тягнибока просять розповісти про переговори з Януковичем під час Євромайдану

Дата: 05 Жовтня 2016
A+ A- Підписатися
Адвокати Небесної сотні закликають колишніх лідерів опозиції Арсенія Яценюка, Віталія Кличка та Олега Тягнибока дати свідчення Генпрокуратурі про зміст переговорів з екс-президентом України Вікторем Януковичем під час Євромайдану. Захисники сподіваються, що свідчення політиків переконають Міжнародний кримінальний суд (МКС) у спланованому та систематичному характері злочинів під час Євромайдану. 
 
Про це під час прес-конференції у Києві оголосив адвокат Маркіян Галабала, передає кореспондент Центру інформації про права людини.
 
“Ми підозрюємо, що з цих показів можна надати прокурору Міжнародного кримінального суду (МКС) в Гаазі вагомі докази того, що ці активісти Євромайдану, які перебували під вартою, були не зовсім підозрюваними, а якраз заручниками, які були предметом торгу. І це все є доказом для Гааги, аби притягнути Януковича до відповідальності. Або щонайменше видати ордер на його затримання, який рано чи пізно все одно буде виконаний”, – сказав адвокат. 
 
За даними адвокатів, Віталій Кличко вже давав Генпрокуратурі покази, але, за словами захисників, їх недостатньо для цієї справи. У Генпрокуратурі не свідчили Арсеній Яценюк та Олег Тягнибок. 
 
Адвокати заявили, що самостійно зібрали і передають в МКС нові матеріали, що свідчать про вчинення злочинів проти активістів Євромайдану. 
 
Раніше начальник управління спецрозслідувань Головного слідчого управління Генпрокуратури Сергій Горбатюк заявив, що Арсеній Яценюк, Віталій Кличко та голова Закарпатської облдержадміністрації Геннадій Москаль ігнорують виклики на допит у рамках розслідування “майданівських справ”. 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter