У Києві внаслідок сутичок під час “блокадної акції” активісти та поліцейські отримали травми

Дата: 20 Лютого 2017
A+ A- Підписатися

У Києві в неділю ввечері активісти, які проводили акцію на підтримку блокади торгівлі з окупованими територіями Донбасу, встановили намет під адміністрацією президента.

Як пише Українська правда, до урядового кварталу було стягнуто додаткові сили поліції, учасників протестної акції відтіснили від підходів до Банкової та не пропускали назад. Учасники “блокадного віча”, у т.ч. нардепи Семен Семенченко та Єгор Соболєв,  намагалися прорватися до АП з елементами намету для його подальшого встановлення біля адміністрації і проведення там акції.

Згодом вони попрямували на Майдан, де кордон поліції не пропускав учасників “блокадного віча” з Європейської площі на Хрещатик. Там також виникли сутички, в результаті яких було затримано кількох осіб у камуфляжі та керівника ОУН Миколу Коханівського, постраждали близько 10 осіб, також зазнав поранень 1 поліцейський.

Про постраждалих внаслідок сутичок у коментарі “Громадському” повідомили представники “Червоного Хреста”, які чергують на Майдані. 

За даними медиків, кількість постраждалих – близько 10 осіб, один з них – з закритою черепно-мозковою травмою, один – “сердечник”. 

Водночас глава Нацполіції Сергій Князєв повідомляє про трьох постраждалих правоохоронців.

“Дівчині-поліцейській зламали пальці. Іншому – руку. У третього – закрита черепно-мозкова травма і зламаний ніс”, – повідомив він у Твіттері.

Також Громадське повідомило, що народний депутат Єгор Соболев бився з поліцейським.

Сам Соболєв на питання журналістів, що у нього з обличчям (пошкодження на щоці біля губ, помітно сліди крові), нардеп зазначив: “Зустріч з новою поліцією, якій я показував своє посвідчення, казав, що я народний депутат, бачив, що вони і самі це знають. На відміну від старого “Беркуту”, в них вказівка не пропускати навіть народних депутатів”.

Також він пояснив свій удар поліцейського: “Я намагався припинити бійку  і дати можливість людям пройти. Була величезна штовханина, людей почали бити ногами, діставати кийки. Я  намагався відштовхувати правоохоронців, щоб цього не сталося, представлявся їм і показував їм посвідчення”.

Водночас, згідно з повідомленням поліції, на вул. Інститутській між учасниками “блокадної акції” та правоохоронцями сталася словесна перепалка і штовханина, а на Майдані мітингувальники провокували правоохоронців та зламали металеву рамку.

“Близько 19 години учасники акції прибули до адміністрації президента, де між ними та правоохоронцями виникла словесна перепалка і штовханина. Згодом частина активістів повернулися до Європейської площі, і біля встановленого пункту пропуску кілька осіб почали провокувати правоохоронців та зламали металеву рамку”, – ідеться в повідомленні.

За даними НП, в управління поліції доставили 5 осіб.

Пізніше народний депутат Ігор Мосійчук у Facebook повідомив, що комбата “ОУН” Миколу Коханівського та решту затриманих під час зіткнень прихильників блокади ОРДЛО з поліцією в центрі Києва, випустили з Деснянського райвідділу.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter