Омбудсмани України та Росії обговорять, як передати ув’язнених з Криму українській владі

Дата: 09 Червня 2016
A+ A- Підписатися

Омбудсмани України та Росії зустрінуться, аби вирішити організаційні питання стосовно передачі громадян України, які перебувають у місцях несвободи в Автономній республіці Крим.

Про це повідомляє прес-служба Уповноваженого Верховної Ради з прав людини.

“Валерія Лутковська під час телефонної розмови звернула увагу Уповноваженого з прав людини в Росії Тетяни Москалькової на необхідність визначення чіткої процедури передачі таких осіб. Наразі Омбудсмани обох країн домовилися про проведення особистої зустрічі в найкоротші терміни для невідкладного вирішення організаційних питань щодо передачі громадян України, які перебувають у місцях несвободи в АР Крим і висловлюють бажання бути переміщеними на материкову частину України”, – йдеться в повідомленні відомства.

Раніше Валерія Лутковська повідомляла, що Офіс її колеги в Росії відхилив усі пропозиції про передачу громадян України з в’язниць анексованого Криму.

Тим часом українські правозахисники оприлюднили лист кримських в’язнів, у якому вони просять перших осіб держави знайти способи їхнього повернення на материкову Україну.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter