57-річного Дегерменджи в кримській лікарні тримають в коридорі під наглядом трьох охоронців

Дата: 21 Грудня 2017
A+ A- Підписатися

Заарештованого в Сімферополі кримськотатарського активіста Бекіра Дегерменджи перевели з реанімації до відділення пульмонології.

Як стало відомо зі слів його дружини Аліє Дегерменджи, вільних місць у відділені немає, тому 57-річного чоловіка розмістили в коридорі за ширмою. Поряд з ним чергують троє охоронців.

“Його стан стабільно важкий. Мені довелося поспілкуватися з лікарем – сказали, що він дуже слабкий, продовжують робити уколи”, – наводить слова жінки видання Крим.Реалії.

Наразі Бекіру Дегерменджи надають медичну допомогу, яка має зняти набряк легенів.

Донька затриманого активіста Мавіле Дегерменджи вважає, що масові обшуки та арешти кримських татар є цілеспрямованим тиском на весь кримськотатарський народ.

“Коли арештували мого брата (Мустафу Дегерменджи – прим.), я думала, що вони на цьому зупиняться. Коли його відпустили під домашній арешт, ми думали, що все закінчиться. Та, як виявилося, Росії мало мого брата, і вони вирішили заарештувати мого батька”, – заявила вона під час заходу на підтримку родини Дегерменджи, що пройшов вчора, 20 грудня, в Києві.

За словами дівчини, вона була свідком того, як її батько розмовляв с громадянином Турції, в якого, за версією слідства, Бекір Дегерменджи вимагав гроші.

Мустафа Дегерменджи

Фото: Аліна Смутко. Крим.Реалії

“Я можу вас запевнити зі 100% гарантією, що батько не погрожував йому та не ображав його. Всі, хто хоча б трохи знають мого батька, ніколи не повірять, що він вимагав гроші”, – додала вона.

Бекіра Дегерменджи затримали 23 листопада після обшуків у Сімферополі. Підконтрольний Росії Київський райсуд заарештував його до 15 січня.

Разом з ним того ж дня під арештом опинилися Казім Аметов, Асан Чапух і Руслан Трубач. Слідство інкримінує їм вимагання.

Мустафу Дегерменджи затримали 7 травня 2015 року. Чоловіка звинувачують у масових заворушеннях під час акції на підтримку територіальної цілісності України 26 лютого 2014 року. Майже два роки активіста тримали в СІЗО. 6 квітня 2017 року його перевели під домашній арешт. Розгляд справи в суді триває і досі.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter