Громадська акція родичів політв’язнів Кремля “Пане президенте, поговоріть з нами”

Дата та час події: 21 Травня 2020, 00:00
A+ A- Підписатися

21 травня (четвер) 2020 р., об 11:00 родичі політв’язнів Кремля перебуватимуть біля Офісу Президента на вул. Банковій та чекатимуть на зустріч з Володимиром Зеленським.

Акція відбудеться у продовження facebook-флешмобу #ПоговорітьЗНами, який родини політв’язнів проводили у квітні 2020. Таким чином дружини, матері, діти українців, незаконно ув’язнених за політичними мотивами в Криму та Росії, вимагають від президента чесно розповісти чи відбудеться насправді обіцяний та довгоочікуваний “обмін” за формулою “всіх на всіх” і чи забере Україна політичних заручників Кремля з тюрем Криму та РФ.

Наші рідні гниють у російських в’язницях, де вирує короновірус. Президент обіцяв, що обмін "всіх на всіх" відбудеться у грудні 2019-ого, потім сказав, що наших рідних повернуть додому до кінця березня, а зараз комунікація по цій темі зникла взагалі. Від нас просто відвернулися

Марина Кияшко-Волощенко, дружина політв’язня Ігоря Кіяшко

“Ми хочемо поставити Президенту конкретні запитання: чому держава припинила сплачувати послуги адвокатів для наших рідних в РФ і Криму? Чому держава припинила розглядати наші заяви на виділення матеріальної підтримки для посилок з їжею та ліками нашим ув’язненим рідним? Коли врешті решт відбудеться обіцяний “обмін”? Президент має чесно відповісти на наші запитання”, – сказав син політв’язня Володимира Дудки Ілля Каверников.

Інформаційна кампанія “Поговоріть з нами” стала вимушеним кроком Об’єднання родичів політв’язнів Кремля у відповідь на повне ігнорування Офісом президента запитів рідних на отримання інформації щодо процесу перемовин.

Родичі політв’язнів Кремля очікуватимуть президента біля його офісу з портретами своїх ув’язнених рідних.

Організатор заходу – Об’єднання родичів політв’язнів Кремля.

Контактна особа: Ігор Котелянець, голова Об’єднання, моб. тел., е-mail: +38 099 942 90 89, relativespp@gmail.com

Список політв’язнів Кремля можна переглянути за посиланням.

Довідка: Об’єднання родичів політв’язнів Кремля є неполітичним громадським рухом рідних політв’язнів, який бореться за їх звільнення в Україні та закордоном, до цього моменту добивається захисту їх прав і свобод, а також реабілітації та соціалізації після звільнення.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter