Миколаївській ЛГБТ-організації, офіс якої раніше погрожували підірвати, надіслали лист із залякуваннями

Дата: 20 Січня 2021
A+ A- Підписатися

ЛГБТ-асоціація “Ліга” в Миколаєві отримала електронного листа із залякуваннями: в ньому погрожують палити будинки співробітників організації та “різати” їхніх родичів. 

Про це повідомили на сторінці “Ліги” у фейсбуку.

Лист надіслано від користувача Pido Smert, він починається словами “Біжіть, свині” та закінчується тим, що невідомі нібито оголошують “сафарі” на ЛГБТ-людей у місті. До листа також додане посилання на відео –підбірку з побиттям ЛГБТ-людей.   

“Ми отримали благословення від наших духовних наставників, і тепер нас нічого не стримує. Ми будемо відловлювати вас по одному. На вечірніх вулицях, у дворах і в під’їздах. Ми будемо палити ваші будинки, різати ваших рідних і близьких”, – пишуть невідомі. 

У листі також зазначають, що “повідомлення про мінування – всього лише попередження”.

Раніше ZMINA писала, що в грудні минулого року на поштову адресу “Ліги”, а також до Головного управління Національної поліції Миколаївської області надійшов лист про мінування приміщення організації. Він починався словами “Я збираюся вбити вас усіх бомбою” та адресований “представникам ЛГБТ-спільноти від імені білого населення Німеччини”. 

Поліція прибула на місце події, але не виявила предметів або пристроїв, які могли б становити загрозу життю та здоров’ю людей. Правоохоронці кваліфікували інцидент за ч. 1 ст. 259 КК України “Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності”. 

Співробітники “Ліги” вже звернулися із заявою до поліції стосовно нового листа з погрозами.

“Звісно, ці погрози та цькування – лише метод залякування наших активістів та працівників. Але це не спрацює: ми й надалі будемо змінювати цю країну, бо це й наша Батьківщина також. І це наше місто, з якого ми, попри ваші бажання, нікуди не поїдемо”, – зазначили в дописі організації. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter