У Маріуполі невідомий увірвався до синагоги з сокирою та поранив охоронця

Дата: 28 Липня 2020
A+ A- Підписатися

Невідомий хлопець скоїв напад на синагогу в місті Маріуполь Донецької області – він двічі вдарив охоронця сокирою. 

Про це повідомляє сайт Об’єднаної єврейської громади України із посиланням на лідера єврейської громади Маріуполя рабина Менахема Мендл Коена.

 

“28 липня 2020 року після ранкової молитви невідомий увірвався в будівлю синагоги з сокирою. Він напав на охоронця, який вийшов назустріч, і завдав йому кілька ударів – по голові та руці”, – йдеться у повідомленні. 

В’ячеслав Ліхачов, керівник Групи моніторингу прав національних меншин, у коментарі виданню ZMINA розповідає, що, зі свідчень очевидців, нападник, молодий хлопець, зайшов до будівлі синагоги, коли в ній залишилися кілька жінок, рабин та охоронець:

“Його запитали, кого він шукає. Хлопець назвав якесь нікому не знайоме ім’я, а потім вийшов на вулицю. Згодом охоронець помітив, що хлопець так і стоїть перед входом, тож вийшов до нього. Тоді нападник дістав сокиру, вдарив охоронця, але останній зміг вихопити зброю”. 

Фахівець додає, що молодик цілеспрямовано прийшов до будівлі синагоги, але до жодних антисемітських висловлювань не вдавався.

Охоронець отримав травму голови, йому також наклали шви на руку.    

Перед тим, як втекти, нападник кинув у бік будівлі синагоги сміття, банки і пакети з фекаліями та піском, які, вочевидь, приніс із собою.

Наразі поліція розшукує злочинця. Інцидент попередньо кваліфікували за ст. 15, п. 7 ч. 2 ст. 115 Кримінального Кодексу України, тобто як замах на умисне вбивство з хуліганських мотивів.

Нагадаємо, що наприкінці травня Центрально-міський районний суд Кривого Рогу засудив чоловіка, який вчинив наругу над пам’ятником жертвам Голокосту в місті, до трьох років обмеження волі з випробувальним терміном в один рік. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter