У Києві на Подолі група молодиків побила гея через нафарбовані губи  

Дата: 18 Грудня 2020
A+ A- Підписатися

У Києві на Подолі група молодиків напала на 16-річного хлопця через нафарбовані губи: били в голову, по ногах та обличчю.  

Про це потерпілий на ім’я Олександр повідомив у своєму інстаграмі та в коментарі виданню ZMINA. 

Фото потерпілого хлопця

Як розповів потерпілий, 17 грудня ввечері він зустрівся з подругами поруч із “Сільпо” на Контрактовій площі. Поки вони стояли біля входу, з магазину вийшли троє п’яних, за словами хлопця, підлітків. Один з них запитав в Олександра: “Мені не здалося, що в тебе нафарбовані губи? В натурі, нафарбовані”. 

Хлопець каже, що нічого на це не відповів.

“Вони пішли, але один обернувся зі словами: “Тобі щось не подобається? Зараз отримаєш п*зди”. Я зайшов з подругами в магазин, але згодом сюди прийшли нападники – мене вдарили в сонячне сплетіння. Оговтавшись, я побіг до охоронців, просив, щоб вони вивели цих людей, та викликав поліцію”, – пригадує потерпілий.  

Годину Олександр чекав, поки приїдуть правоохоронці. У цей час нападники копали його, штовхали, били по губах та знімали на відео. Йому також погрожували розтрощити годинник веселкового забарвлення на руці.  

Охоронці “Сільпо”, каже Олександр, не втручалися. До нападників водночас приєднувались інші молодики – в спортивному одязі та балаклавах. 

Зрештою на виклик хлопця прийшли двоє співробітників поліції. Потерпілого вивели з магазину та попросили вказати, чи впізнає він когось із нападників, – він вказав. Поки поліцейські відійшли говорити з молодиками, Олександра продовжили бити та штовхати. 

Нападники вигукували:“П*дораса нах*уй!”, бігли за хлопцем та нападали на нього й у присутності правоохоронців. В один момент йому залили очі сльозогінним газом. Патрульні, зауважує Олександр, також постраждали під час інциденту. 

Згодом на місце події прибули ще кілька поліцейських, зазначає Олександр. Його посадили в машину патрульних та відвезли до відділку.    

Хлопець разом з мамою написали заяву. Олександр каже, що під час інциденту правоохоронці затримали трьох молодиків нібито за напад на співробітників поліції, один з них також бив потерпілого, що зафільмовано на відео, – йому теж 16 років. 

У травмпункті в Олександра, куди він поїхав з мамою після відділку, зафіксували струс мозку, гематоми та садна. Поліція також скерувала потерпілого на судово-медичну експертизу. 

“Мене побили за те, що я гей. Я хочу, щоб мені допомогли притягнути цих людей до відповідальності, тому що завжди вони уникають покарання, я був би радий навіть притягнути їхніх друзів за співучасть: покарав би двох-трьох – інші б задумалися!” – підписав Олександр свій допис в інстаграмі.  

Наразі хлопець почав отримувати погрози в соцмережі на кшталт “Тобі п*зда, придурку, ховайся”.

ZMINA надіслала до поліції запит на інформацію стосовно інциденту. 

Нагадаємо, що ввечері 14 грудня на Контрактовій площі в Києві невідомі молодики з вигуком “гоміки!” побили двох хлопців та згодом напали на ще кількох. Нападники також скандували “Слава Киевской Руси – Новороссия, соси”, “Слава білій расі” та “Все хотят и я хочу по *балу дать хачу і Так зневажливо називають людей кавказької національності.“.  

Це не вперше, коли на Подолі нападають на молодь. Так, у вересні цього року четверо молодиків порізали руку 16-річному хлопцю через нашивки із символікою метал-гуртів та пентаграмою. 

19 червня низка праворадикальних угруповань, зокрема “Традиція і порядок”, “Національний спротив”, “Фрайкор”, проводили на Подолі “агітаційний рейд”. Під час нього трьох неповнолітніх дівчат забризкали сльозогінним газом. Перед цим у них запитали, чи “належать дівчата до ЛГБТ”. 

Того ж дня напали на компанію молодих дівчат і хлопців через їхні пірсинг та зачіски. Ультраправі ідентифікували підлітків як ЛГБТ-людей: їх морально принижували, двох хлопців вдарили в обличчя, а потім змусили всіх уголос читати листівки про те, що “ЛГБТ – загроза українській родині”.  

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter