У червні НВО покаже документальний фільм про переслідування геїв у Чечні

Дата: 22 Травня 2020
A+ A- Підписатися

30 червня на американському телеканалі НВО відбудеться прем’єра фільму “Ласкаво просимо до Чечні”, який розповідає про переслідування геїв у республіці.  

Трейлер стрічки оприлюднили на офіційному акаунті телеканалу в ютубі. 

“Фільм розповідає про групу активістів, які ризикують своїм життям, щоб протистояти переслідуванню ЛГБТ-людей у репресивній та закритій російській Республіці Чечня. Стрічка стежить за активістами, коли вони працюють під прикриттям для порятунку жертв та надання їм безпечних будинків чи візової допомоги для уникнення переслідування”, – йдеться в описі. 

Режисером фільму став Девід Франс, номінант на премію “Оскар” за стрічку “Як пережити чуму”. 

Нагадаємо, що у квітні 2017 року журналісти “Нової газети” повідомили, що в Чечні переслідують, катують та вбивають геїв. Тоді посадовці заперечували інформацію журналістів, а очільник регіону Рамзан Кадиров називав усі новини на цю тему “провокацією”. Медіа повідомляли про щонайменше чотири “в’язниці для геїв” на території Чечні, які організували в будівлях російських силовиків.

У січні 2019 року російські правозахисники з “ЛГБТ-мережі” заявили про нову хвилю переслідувань ЛГБТ-людей на території Чеченської Республіки.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter