Трьох польських ЛГБТ-активісток судять за образу почуттів католиків

Дата: 14 Січня 2021
A+ A- Підписатися

У Польщі розпочався суд над трьома правозахисницями та ЛГБТ-активістками, яких звинувачують в образі почуттів католиків.

Про це повідомляє BBC. 

Getty images

Жінкам загрожує до двох років в’язниці за те, що вони розмістили на стінах, тротуарах, пересувних туалетах, сміттєвих урнах і дорожніх знаках біля костелу в Плоцьку постери із зображенням Ченстоховської Божої Матері і Ікона Ченстоховської Божої Матері, яку, як вважають, написав євангеліст Лука, є головною святинею польських католиків. За темний лик вона відома також як "Чорна Мадонна", пише ВВС. з веселкою замість німба.  

Активістки стверджують, що так вони відповіли на раніше встановлену поруч із храмом інсталяцію, яка називала гомосексуальну орієнтацію одним зі смертних гріхів.

Випадок стався ще навесні минулого року та набув розголосу, коли аналогічні зображення стали з’являтись і в інших містах, зокрема у Варшаві. Він обурив вірян і консервативних політиків. 

“Казки про свободу і “толерантність” нікому не дають права ображати почуття вірян”, – написав тоді у твіттері міністр внутрішніх справ Польщі Йоахім Бруджинський.

Слідство в справі завершили в липні минулого року. Початок процесу планували на листопад, але відклали. Коментатори з Росії, зазначає ВВС, проводять паралелі зі справою Pussy Riot, коли російський суд засудив до двох років колонії трьох учасниць групи за відеоролик з танцями в церкві. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter