Праворадикали забризкали газом сценариста “Телебачення Торонто” через жарт про “традиційну сім’ю”

Дата: 15 Вересня 2020
A+ A- Підписатися

На сценариста та співведучого “Телебачення Торонто” Єгора Шатайла напали кілька десятків людей, ймовірно прихильників праворадикальної організації “Традиція і порядок”, через жарт про “традиційну українську сім’ю”. Хлопця повалили  на землю та забризкали сльозогінним газом. 

Про це повідомили на сторінці програми у фейсбуку. 

Фото: фейсбук “Телебачення Торонто”

Напад стався в понеділок, 14 вересня, перед виступом Шатайла на стендап-концерті в Києві. Напередодні хлопець опублікував на своїй сторінці у фейсбуку допис із анонсом, у якому пожартував “про збитковість традиційної української сім’ї, яку треба закрити, як Тетчер шахти, і вкладати бабки в інновації”. 

Після цього в коментарях під публікацією на адресу Шатайла почали писати образи. Зокрема, Юрій Ноєвий, керівник праворадикальної організації “Катехон”, назвав його “п*дарасом”.

Крім того, один з користувачів зазначив, що передав контакти сторінки коміка “Традиції і порядку”.

Згодом публікацію Шатайла прокоментували активіст харківського осередку організації Максим Грудкін, який написав, що “зараз Шатайлу як пасажиру все пристойно пояснять”, а також її керівник Богдан Ходаковський. 

У день виступу, продовжують у публікації “Телебачення Торонто”, кілька десятків молодиків зібралися на анонсований стендап-концерт:

“Але грошей на квитки, на жаль, не мали. Тому влаштували бліцспілкування з Єгором. Традиційно напали на нього (розпилили газ в обличчя, змусили вибачитися перед народом України, повикрикували щось проти ЛГБТ) і впорядковано втекли. А потім мужньо повернулися до Єгора в коментарі під постом, щоб позловтішатися”. 

Так, наприклад, Андрій Медведько, член ультраправої організації “С14”, підозрюваний у вбивстві письменника та журналіста Олеся Бузини, написав таке:  

“Як усе пройшло, пане блазень? Сподіваюсь, людям було смішно?” 

У дописі “Телебачення Торонто” підсумували, що Шатайло зрештою оговтався від стресу та виступив на концерті. 

Нагадаємо, що раніше в Харкові тричі атакували ком’юніті-центр для ЛГБТ “Прайд-хаб”: побили вікна будівлі, закидали яйцями та облили сечею вхідні двері. Співробітники центру впізнали декого з нападників це були представники місцевого осередку “Традиції і порядку”.  

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter