Поліція розслідуватиме напад на сценариста “Телебачення Торонто” як заподіяння легких тілесних ушкоджень

Дата: 19 Вересня 2020
A+ A- Підписатися

Поліція розслідуватиме напад праворадикалів на сценариста “Телебачення Торонто” Єгора Шатайла через жарт про “традиційну сім’ю” за ч. 1 ст. 125 Кримінального кодексу України “Умисне легке тілесне ушкодження”. 

Про це на своїй сторінці у фейсбуку повідомила юридична компанія “Міллер”. 

У повідомленні йдеться, що раніше адвокати компанії в інтересах Шатайла подали заяву про вчинення кримінального правопорушення за ч. 4 ст. 296 ККУ “Хуліганство” і Грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю чи винятковим цинізмом із застосуванням предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для заподіяння тілесних ушкоджень

Утім, правоохоронці розпочали провадження за ч. 1 ст. 125, санкції якої передбачають штраф до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850 грн), або громадські роботи на строк до 200 годин, або виправні роботи на строк до одного року.  

Нагадаємо, що 14 вересня на сценариста та співведучого “Телебачення Торонто” Єгора Шатайла напали кілька десятків людей, ймовірно прихильників праворадикальної організації “Традиція і порядок”, через жарт про “традиційну українську сім’ю”. Хлопця повалили  на землю та забризкали сльозогінним газом.  

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter