Перед виборами чинний президент Польщі планує заборонити ЛГБТ-парам всиновлювати дітей

Дата: 06 Липня 2020
A+ A- Підписатися

Президент Польщі Анджей Дуда напередодні другого туру виборів у країні підписав проєкт конституційної поправки, якою хоче заборонити ЛГБТ-парам всиновлювати дітей.  

Про це повідомляє “Європейська правда”.

Фото: Лех Мушинський / RAP

Про свої плани Дуда заявив у неділю. Тоді він сказав, що в Польщі дитина підлягає правовому захисту, який визначається обов’язковими положеннями конституції, але ці норми потребують доопрацювання. Особливо коли батьків позбавлено батьківських повноважень.

Згідно з підписаними поправками, особа, яка перебуває в одностатевих стосунках, не зможе всиновити дитину. Суди також отримають право перевіряти пари, щоб переконатися, що вони відповідають визначенню в основному законі. 

Дуда впевнений, що його ініціативу підтримають усі фракції Сейму, а затвердження змін до конституції “припинить обговорення питання про доцільність усиновлення дітей представниками ЛГБТ-спільноти”.

“Якщо це буде прямо написано в конституції, то емоції вщухнуть. Буде зрозуміло, що це неприпустимо, і непотрібно буде обговорювати: дозволено чи заборонено. Конституція Польщі чітко це визначить і назавжди припинить політичні суперечки з цього питання”, – вважає він.

Нагадаємо, що раніше Дуда у своїй передвиборчій промові, кажучи про запровадження в школах сексуальної просвіти з питань ЛГБТ, назвав “ідеологію, яка під кліше поваги й терпимості приховує глибоку нетерпимість”, руйнівнішою за комуністичну. 

На думку Святослава Шеремета, координатора з політики та законодавства Національного ЧСЧ-консорціуму #MSM_PRO, у такий спосіб польські кандидати в президенти “вдало розігрують ЛГБТ-карту як засіб привернення електорату”.  

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter