Омбудсман знайшла в словах Кулеби про ЛГБТ-родини мову ворожнечі та вимагає вибачень

Дата: 29 Травня 2020
A+ A- Підписатися

Висловлювання Уповноваженого президента України з прав дитини Миколи Кулеби стосовно представників ЛГБТІ-спільноти, які він зробив на власній сторінці у фейсбуку, є виявом мови ворожнечі.

Про це повідомила Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова. 

‼️Під час здійснення моніторингу стану дотримання прав людини в усіх сферах суспільних відносин, здійснюваного…

Опубліковано Офіс Омбудсмана України Пʼятниця, 29 травня 2020 р.

Після перевірки Денісова підтвердила, що у своєму дописі Кулеба фактично порівнює ЛГБТІ-родини з ґвалтівниками та називає їх однією із загроз сурогатного материнства. Висловлювання Уповноваженого з прав дитини також сприяє посиленню упередженого ставлення до ЛГБТ-людей та порушує їхнє право на повагу до честі й гідності, зауважує Омбудсман. 

Денісова нагадала Кулебі про статтю 68 Конституції України, де йдеться про те, що обов’язком кожної людини є не зазіхати на права і свободи, честь і гідність інших людей. Омбудсман уже внесла подання з вимогою публічно попросити вибачення в ЛГБТ-людей та надалі неухильно дотримуватися вимог антидискримінаційного законодавства, яке порушив Кулеба. 

Нагадаємо, що напередодні Уповноважений президента України з прав дитини Микола Кулеба вдався до гомофобії в дописі на власній сторінці у фейсбуку, порівнявши ЛГБТ-родини з ґвалтівниками та назвавши їх однією із загроз сурогатного материнства. 

Як відомо, досі у своїй країні ЛГБТ-українці стикаються з виявами дискримінації в навчанні, роботі та звичайному житті. Хоча більшість громадян доброзичливо ставиться до представників, наприклад, інших національностей, але в більш ніж половини з них ЛГБТ-люди викликають настороженість. За словами експертів, негативне сприйняття українцями ЛГБТ-співгромадян спричинене тим, що лише 4,9% опитаних мають серед своїх знайомих геїв, лесбійок, бісексуалів або трансґендерів.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter