Одному з нападників на групу учасників Маршу жінок у Києві висунули підозру 

Дата: 19 Березня 2020
A+ A- Підписатися

За фактом нападу праворадикалів на групу учасників Маршу за права жінок у Києві, який відбувся після заходу 8 березня, відкрили кримінальне провадження за частиною 4 статті 296 ККУ (“Хуліганство”). 

Про це йдеться у відповіді слідчого управління Головного управління Національної поліції України на запит видання ZMINA

Водночас адвокатка потерпілих Оксана Гузь у коментарі виданню ZMINA зазначила, що на момент, коли вона отримала витяг з ЄРДР, у справі також фігурувала стаття 161 ККУ (“Порушення рівноправності громадян”). 

“Коли я бачитиму матеріали справи і з’ясується, що цю статтю відкинули, буду вирішувати – повертати її чи ні”, зазначила вона. 

Адвокатка також додала, що підозру висунуто повнолітній особі, яка наразі перебуває під домашнім арештом: “Щодо належності підозрюваного до ультраправих угруповань невідомо”.  

Нагадаємо, що 8 березня після Маршу за права жінок група осіб напала на учасниць та учасників заходу в підземному переході на вулиці Набережно-Хрещатицькій. Одна з потерпілих, Марина Дубина, тоді повідомила, що група з восьми людей, більшість із прихованими обличчями, перегородила прохід чоловікам із компанії дівчини: “Одного з них запитали: “На марші був?”, і на ствердну відповідь пролунала команда (дослівно): “Пизд*ть їх”. Двох чоловіків з компанії побили та забризкали балончиком. Про свою причетність до нападу в телеграм-каналі та на фейсбуку писала праворадикальна організація “Невідомий патріот”. Зокрема, вони повідомляли, що до відділу Подільського управління поліції доставили “Віту Заверуху та ще трьох їхніх активістів”. Трьох із чотирьох затриманих майже одразу відпустили.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter