На знак протесту: польські парламентарки прийшли на інавгурацію Дуди в символіці ЛГБТ

Дата: 07 Серпня 2020
A+ A- Підписатися

Польські парламентарки прийшли на інавгурацію президента в сукнях і масках веселкового забарвлення на знак протесту проти гомофобних і трансфобних поглядів Анджея Дуди. 

Про це повідомляє Amnesty International в Україні на своїй сторінці у фейсбуку. 

Польські парламентарки прийшли на інавгурацію президента в сукнях і масках веселкових кольорів на знак протесту проти…

Опубліковано Amnesty International Ukraine Пʼятниця, 7 серпня 2020 р.

“Ми хотіли б нагадати, що боротьба за права людини нікого не ображає, а Президент Республіки Польща повинен захищати добробут всіх громадян”, – написала у твіттері членкиня Сейму Магдалена Біят

Долучилися до акції й парламентарі. 

Анджей Дуда, який розпочав другу президентську каденцію, стоїть на позиціях консервативної моралі, зокрема щодо питань абортів і одностатевих шлюбів.

Передвиборчу кампанію він побудував, зокрема, на захисті “традиційних цінностей”. Так, у своїй передвиборчій промові, кажучи про запровадження в школах сексуальної просвіти з питань ЛГБТ, назвав “ідеологію, яка під кліше поваги й терпимості приховує глибоку нетерпимість”, руйнівнішою за комуністичну.

Крім того, Дуда хотів закріпити в конституції заборону на всиновлення й удочеріння дітей ЛГБТ-парами. 

Нагадаємо, що раніше у Варшаві затримали трьох людей, які, ймовірно, розвішували ЛГБТ-прапори на пам’ятках міста, зокрема пам’ятнику Миколаю Копернику, статуї Христа та Базиліці Святого Хреста. Їх підозрюють в “образі релігійних почуттів” та “вандалізмі”. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter