ЛГБТ-українці звернулися з відкритим листом до патріарха Філарета 

Дата: 27 Березня 2020
A+ A- Підписатися

Активісти правозахисного центру “Наш світ” від імені ЛГБТ-українців звернулися до патріарха Філарета з відкритим листом через його висловлювання про те, що коронавірус є покаранням за гомосексуальність. 

Про це повідомляє пресслужба організації. 

Так, автори звернення зауважують, що своїми словами патріарх Філарет вносить розбрат в українське суспільство та протиставляє одну його частину іншій у важкий для країни час. 

“Ми, ЛГБТ-українці – Ваші співвітчизники, а багато хто ще й Ваші одновірці – є зневаженою меншиною у своїй країні, і нам гірко спостерігати, як її духовні лідери поширюють нетерпимість та ворожість до нас, підбурюючи Ваших однодумців, для яких Ви є авторитетом, до насильства та дискримінації проти нас. На наш погляд, Ваші слова є провокаційними та безвідповідальними і фактично є мовою ненависті. Нам дуже шкода, що Ваше уявлення про християнство побудовано на мракобіссі та ненависті, подібно до Ваших старих колег та однодумців з Російської православної церкви”, – йдеться у листі.  

У зверненні також зазначають, що з точки зору багатьох християнських церков, зокрема провідних протестантських церков Західної Європи та Північної Америки, одностатеві шлюби та “ґендерна ідеологія” не суперечать Біблії та Господній волі.

Крім того, автори листа акцентують на антинауковості висловлювання патріарха Філарета та зауважують, що не засуджуватимуть його “за загальновідомі реальні та приписувані йому проступки, оскільки не тільки щиро довіряють добрим порадам, що містяться у Святому Писанні, але й намагаються практикувати їх у повсякденному житті”. 

Нагадаємо, що раніше в інтерв’ю 4-му каналу експатріарх УПЦ КП Філарет сказав, що вважає поширення коронавірусу “покаранням за гомосексуалізм, насамперед, одностатеві шлюби”. Згодом ЛГБТ-організація “Інсайт” заявила, що позиватиметься до Філарета, оскільки розцінює подібні висловлювання як неприпустимі в будь-який час, а поширення неправдивої, відверто дискримінаційної інформації публічною особою під час пандемії може спричинити хвилю насильства на ґрунті ненависті щодо ЛГБТ-спільнот.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter